Handige tips en nuttige informatie over het land Cyprus

Cyprus:
Algemene informatie
Engelsen
Eten en drinken
Foto's
Geschiedenis
Kaart
Klimaat & reisseizoen
Noord-Cyprus
Uitgaansleven
Weer
Plaatsen op Cyprus:
Ayia Napa
Larnaca
Limassol
Nicosia
Paphos (Pafos)
Troodos gebergte
Vakantie:
Luchthavens
Op vakantie naar Cyprus?
Reisinformatie
Zien & doen
Meer informatie over Cyprus:
Sites over Cyprus


 

ONZE CYPRUS TIPS:
De meest interessante bezienswaardigheden en excursies op Cyprus vind je in een handig overzicht: de top 10 bezienswaardigheden van Cyprus

Beste reisperiode voor Cyprus? Op de website zonkalender.nl kun je per maand zien hoe geschikt Cyprus is voor een zonvakantie.
bekijk de Cyprus zonkalender


Plaatsen op Cyprus: het Troödosgebergte

Het Troödosgebergte ligt vrij centraal in het binnenland van Zuid-Cyprus en is erg geliefd onder wandelaars, natuurliefhebbers en toeristen die op zoek zijn naar het authentieke Cyprus. Hier vind je mooie kloosters, kerkjes en kapelletjes, prachtige traditionele woningen en als je op de juiste plekjes komt rust, rust en nog eens rust.
In de wintermaanden is een klein deel van Troodos geschikt voor wintersport, skiliefhebbers kunnen dan de ski's aanbinden en op beperkte schaal skiën op Cyprus.

Wat je ook steeds meer ziet in de Troodos-bergen zijn bussen met toeristen, die met grote hoeveelheden tegelijk de met de bus bereikbare plekken in de bergen opzoeken. Dat is helaas ook duidelijk te merken aan het groeiende aantal winkeltjes en kraampjes met meuk die men voor veel te veel geld aan toeristen probeert te verkopen.

Wie van wandelen houdt kan perfect terecht in de Troodos bergen. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen en op de vele wandelpaden door de bergen kun je genieten van heerlijke rust en de natuur van Cyprus. Op borden langs de wandelroutes staat informatie over de planten en bomen die je onderweg tegenkomt. De beste reistijd voor het Troödosgebergte is van mei tot en met september. De kans op slecht weer is dan minimaal.

Vooral in de zomer is een wandeling of een ander soort bezoek aan de bergen een welkome afwisseling. Omdat het in de zomermaanden makkelijk ruim boven de 30-35 graden wordt overdag en de bergen een stuk koeler zijn (25-28 graden gemiddeld in de zomer) en er door de bomen tevens volop beschutting is tegen de zon kan een uitstapje naar de bergen gezien worden als een heerlijk dagje de koelte in.
Wie het nog te warm vind kan verkoeling zoeken bij de Caledonian Falls (zie foto hieronder)

Een prachtige reportage over een dag door het Troodosgebergte lees je op het blog in12uur.nl. Zij hebben met 'Een dag in het Troodosgebergte' een inspirerend verhaal geschreven, compleet met tijdlijn en mooie foto's.
 

Cyprus...  land van zon en Afrodite