Handige tips en nuttige informatie over het land Cyprus

Cyprus:
Algemene informatie
Engelsen
Eten en drinken
Foto's
Geschiedenis
Kaart
Klimaat & reisseizoen
Noord-Cyprus
Uitgaansleven
Weer
Plaatsen op Cyprus:
Ayia Napa
Larnaca
Limassol
Nicosia
Paphos (Pafos)
Troodos gebergte
Vakantie:
Luchthavens
Op vakantie naar Cyprus?
Reisinformatie
Zien & doen
Meer informatie over Cyprus:
Sites over Cyprus


 

ONZE CYPRUS TIPS:
De meest interessante bezienswaardigheden en excursies op Cyprus vind je in een handig overzicht: de top 10 bezienswaardigheden van Cyprus

Beste reisperiode voor Cyprus? Op de website zonkalender.nl kun je per maand zien hoe geschikt Cyprus is voor een zonvakantie.
bekijk de Cyprus zonkalender


Plaatsen op Cyprus: Limassol

De plaats Limassol (Lemesos) is de meest complete stad op Cyprus. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een vakantie op Cyprus compleet te maken. Er is een groot aantal accommodaties in diverse prijsklasses en op heel verschillende lokaties. Geen andere plaats op Cyprus heeft zo'n verscheidenheid aan restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Het aangename klimaat van Limassol zorgt ervoor dat het hier de hele zomer lang prima vertoeven is. De beste reistijd voor Limassol is van mei tot half oktober.

Limassol is naast een belangrijke plaats voor het toerisme ook de grootste haven van Cyprus en een belangrijke schakel tussen Europa en het Midden-Oosten. Opvallend is de hoeveelheid handelsbedrijven en banken in de stad. Zeker tijdens de wintermaanden worden veel hotelkamers bezet door zakenlui die op Cyprus zaken komen doen.
Dat is ook te merken aan de relatief grote hoeveelheid stripclubs en nachtclubs in de stad, waar je vooral vrouwen uit de voormalige Sovjet-Unie aantreft. Als man kun je 's avonds bijna niet alleen op straat lopen zonder aangesproken te worden door taxichauffeurs die je naar een "goede" club willen brengen. Dat doen ze zelfs helemaal gratis, want van de clubeigenaars krijgen ze commissie betaald.

De stad Limassol ligt langs ongeveer 15 kilometer kustlijn. De nieuwe haven is het meest westelijke punt van de stad, daarna begint bij de oude haven het centrum van de stad en waar de langs de kust gelegen straat "Oktovriou 28" overgaat in "Vasileos Georgiou 1" begint het toeristische gedeelte van de stad dat eindigt bij het in het oosten gelegen Amathus Beach. Ongeveer 1,5 kilometer oostwaarts heb je nog een klein groepje hotels, waaronder de prestigieuze Le Meridien en St. Raphael resorts, omringt door een paar restaurants, bars en winkels.

Vakantie Cyprus


Levendig uitgaansleven
Wie van uitgaan houdt, weet dat Limassol uitermate geschikt is om lekker te gaan stappen. In de buurt van het vijfsterren Apollonia Beach hotel en het even luxe L'Onda Beach hotel vind je een aantal discotheken en een barstraat.
Zaken openen en sluiten hier, maar dit gebied blijft wel zijn functie als uitgaanscentrum behouden. In deze omgeving tref je vooral toeristen en dan met name Engelsen aan in het uitgaansleven.
Cyprioten zijn meer te vinden op de terrasjes in de omgeking van de Kanika hotels in het centrum van de stad zelf.


Ideale ligging
Vanuit Limassol rijdt je in maximaal ene uur naar Ayia Napa en Larnaca in het oosten, Nicossia en het Troodos gebergte in het binnenland en Paphos in het westen. De reistijd tot de luchthavens van Larnaca en Paphos bedraagt ook slechts zo'n 30 tot 50 minuten. Daarmee is Limassol een perfecte uitvalsbasis om het eiland te verkennen.

Hotels
Ik heb in zo'n 10 verschillende hotels in Limassol geslapen en heb eigenlijk 4 favorieten:
1) Mediterranean Beach: goede prijs-kwaliteitverhouding en een mooi zwembad
2) Four Seasons: al jarenlang één van de beste hotels in Limassol
3) Apollonia Beach: vijfsterrenoase in het levendige toeristencentrum van Limassol
4) Hawaii Beach: van hieruit kun je zo de snelweg op en dit hotel heeft een zeer goed Japans restaurant
 

Stranden
Verwacht in Limassol niet teveel van de stranden. Niet overal langs de kust is er strand en de stranden die er wel zijn, zijn vaak niet zo mooi als bijvoorbeeld in Ayia Napa.
Op veel plekken bestaat het strand ook alleen maar uit kiezels en stenen in plaats van heerlijk zacht zand.
Het zwemmen en zonnen kun je misschien beter bij het zwembad van je hotel of appartement doen dan op het strand.

Meer over Limassol lees je op www.steden.net/cyprus/limasol


 

Cyprus...  land van zon en Afrodite