Handige tips en nuttige informatie over het land Cyprus

Cyprus:
Algemene informatie
Engelsen
Eten en drinken
Foto's
Geschiedenis
Kaart
Klimaat & reisseizoen
Noord-Cyprus
Uitgaansleven
Weer
Plaatsen op Cyprus:
Ayia Napa
Larnaca
Limassol
Nicosia
Paphos (Pafos)
Troodos gebergte
Vakantie:
Luchthavens
Op vakantie naar Cyprus?
Reisinformatie
Zien & doen
Meer informatie over Cyprus:
Sites over Cyprus


 

ONZE CYPRUS TIPS:
De meest interessante bezienswaardigheden en excursies op Cyprus vind je in een handig overzicht: de top 10 bezienswaardigheden van Cyprus

Beste reisperiode voor Cyprus? Op de website zonkalender.nl kun je per maand zien hoe geschikt Cyprus is voor een zonvakantie.
bekijk de Cyprus zonkalender


Cyprus: Engelsen op Cyprus

Hoe Engels is Cyprus?
Vanaf 1925 tot 1960 is Cyprus een Britse kroonkolonie geweest. De invloeden van deze Britse periode zijn nog zeer goed merkbaar in het dagelijks leven op Cyprus. Zo rijdt men links met auto's waarin het stuur aan de rechterzijde zit, spreken veel Cyprioten Engels en was de officiŽle munteenheid voor de invoering van de euro de Cypriotische Pond. Omdat de Cypriotische Pond gekoppeld was aan de Engelse Pond lagen de prijzen voor vasteland-Europeanen aan de hoge kant.
Na de invoering van de euro is het prijsniveau ongeveer gelijk aan dat van Griekenland.

Engelse toeristen
Het feit dat Cyprus een kolonie van Engeland is geweest is ook te zien in de hoeveelheid Engelse toeristen op Cyprus. Ongeveer tweederde deel van alle toeristen op Cyprus komt uit Engeland en heel veel vakantiewoningen en appartementen op Cyprus zijn in het bezit van Engelsen die het daar een tweede woning hebben of definitief verhuisd zijn naar Cyprus. De meeste restaurants en bars richten zich ook hoofdzakelijk op Engelsen. Sportwedstrijden op televisie, grote glazen bier, vettige Engels ontbijten en veel pork en lamb chops op de menukaarten zijn een duidelijk teken dat men vooral Engelse gasten over de vloer krijgt.

Uitgaansleven
Dat er veel Engelse toeristen rondlopen is heel duidelijk merkbaar in het nachtleven. Britten hebben vooral de neiging om slecht gekleed, rumoerig gedrag vertonend, flink zuipend en vooral in groepjes uit te gaan. Wie in Limassol of Ayia Napa ooit is wezen stappen in het hoogseizoen weet precies wat we hiermee bedoelen.

Sjonnies & Anita's
Toch lijkt het erop dat het type hooligan, zeg maar Sjonnie en Anita, wat je al vrij snel tegenkomt in Spanje of Griekenland, hier verhoudingsgewijs minder voorkomt dan op bijvoorbeeld Mallorca, Kreta of Tenerife.
In Ayia Napa komen de toeristen die alleen komen om te zonnen en te feesten wel vrij veel voor. De plaats heeft vooral aantrekkingskracht op dit soort publiek en is niet de ultieme bestemming voor een cultuurvakantie. Het straatbeeld met halfnaakte Engelse jongens en meisjes overdag en net zoveel blootheid 's avonds zijn kenmerkend voor deze plaats.

Britse Militairen op Cyprus
Groot BrittaniŽ heeft nog steeds twee militaire bases op Cyprus: Akrotiri en Dhekelia. Deze 2 gebieden behoren officieel tot het Britse Koninkrijk en zijn ontstaan na de zelfstandigheid van Cyprus in 1960.
Op Wikipedia lees je meer over deze twee militaire bases op Cyprus.


 

Cyprus...  land van zon en Afrodite