Handige tips en nuttige informatie over het land Cyprus

Cyprus:
Algemene informatie
Engelsen
Eten en drinken
Foto's
Geschiedenis
Kaart
Klimaat & reisseizoen
Noord-Cyprus
Uitgaansleven
Weer
Plaatsen op Cyprus:
Ayia Napa
Larnaca
Limassol
Nicosia
Paphos (Pafos)
Troodos gebergte
Vakantie:
Luchthavens
Op vakantie naar Cyprus?
Reisinformatie
Zien & doen
Meer informatie over Cyprus:
Sites over Cyprus


 

ONZE CYPRUS TIPS:
De meest interessante bezienswaardigheden en excursies op Cyprus vind je in een handig overzicht: de top 10 bezienswaardigheden van Cyprus

Beste reisperiode voor Cyprus? Op de website zonkalender.nl kun je per maand zien hoe geschikt Cyprus is voor een zonvakantie.
bekijk de Cyprus zonkalender


Plaatsen op Cyprus: Ayia Napa

De plaats Ayia Napa (Agia Napa) is één van de meest toeristische plaatsen van Cyprus. Het plaatsje kenmerkt zich vooral door terrasjes, winkels en hotels.

Net als zoveel tegenwoordig toeristische plaatsen was Ayia Napa tot het eind van de vorige eeuw slechts een klein vissersdorp waar relatief weinig toeristen kwamen. Projectontwikkelaars kregen echter al snel in de gaten dat de stranden rondom Ayia Napa tot de mooisten van Cyprus behoorden en een uitstekende trekpleister zouden kunnen vormen om toeristen naar het eiland te trekken. In een tijdsbestek van ongeveer 10 jaar is het onbeduidende vissersdorpje uitgegroeid tot één van de populairste plaatsen op Cyprus om een vakantie door te brengen.
Wie in de oude haven van Ayia Napa komt ziet hier nog steeds de vele vissersbootje die vroeger de belangrijkste bron van inkomsten vormden voor de plaats.

Het straatbeeld wordt vooral bepaald door toeristische winkels, restaurants, bars, autoverhuurbedrijven en andere aanbieders van alles wat een toerist zich wenst. Wie naar Cyprus komt voor strand, uitgaan en plezier maken is in Ayia Napa op het juiste adres.
Verwacht echter niet dat je in een typisch Cypriotische setting terecht komt, daarvoor moet je toch echt naar andere plaatsen gaan. Soms spreek ik mensen die met hun gezin naar Ayia Napa geweest zijn en die zeggen niets aan Cyprus gevonden te hebben. Wat ze zich echter niet realiseren is dat je amper iets van Cyprus ziet als je in Ayia Napa zit. Iemand die alleen het centrum van Amsterdam heeft gezien heeft ook geen idee hoe een gemiddelde Nederlander woont en werkt.

Waar Ayia Napa om bekend staat is het uitgaansleven. Vanwege de grote hoeveelheden jongeren die hier komen om te feesten, de grote hoeveelheid clubs, de vele optredens van internationale D.J.'s  en de relatief hoge prijzen in het uitgaansleven heeft Ayia Napa de bijnaam "het tweede Ibiza" gekregen.

Inmiddels is die status wat aan het afnemen, maar feit blijft dat "Napa" een goede plek is om te feesten. Op de Cyprus-editie van het magazine Time Out kun je lezen welke clubs en bars op dit moment hot zijn.

De beste reistijd voor Ayia Napa is van mei tot half oktober, als je puur naar het weer kijkt. Indien het uitgaansleven ook van enige belang is, focus je dan op de maanden juli en augustus.
 

Links over Ayia Napa vind je op Cyprus.startpagina.nl

Cyprus...  land van zon en Afrodite